NAPREDNA RADIONICA KERAMIKE by Tea Radić: Mastering Handbuilding

VRIJEME ODRŽAVANJA:
08.03.2020. | 16:00

Ako ste bili na radionici Osnove keramike, onda će vas razveseliti naša nova napredna radionica koju će Tea Radić (Terra Ceramica) premijerno održati u prostoru škole za dizajn interijera Mirjane Mikulec!

Radionica je namijenjena svima, iako je nastavak na tehniku štipanja tj. pinchanja. Razlikuje se u tome što se jedna tehnika nadograđuje na drugu tehniku modeliranja, odnosno oblikovanja gline.

Napredna radionica keramike obuhvaća dva dijela

Prvi dio je teorijski uvod u keramiku koji će trajati otprilike 45 minuta. Polaznici će naučiti koje vrste glina postoje i koja im je namjena obzirom na funkciju predmeta kojeg izrađuju. Obradit ćemo i tehnologiju sušenja, paljenja i glaziranja, odnosno sve faze kroz koje predmet treba proći kako bi dobio funkcionalni karakter.

U praktičnom dijelu, svaki od sudionika će izrađivati predmet kombiniranom Pinch & Coil tehnikom (cca 120 – 150 min). Polaznici će prvo modelirati predmet iz komada gline tehnikom štipanja tj. pinchanja, kako bi se napravila baza. Na toj bazi se gradi predmet dalje namatanjem gline. Tako ćemo dobiti cilindrični predmet, a polaznik će moći napraviti statement vazu manjih dimenzija ili šalicu.

Foto: Danijela Šola Kušec

Lokacija: Ulica Jurja Žerjavića 19, 10 000 Zagreb

Datum: 08.03.2020.

Vrijeme: 16:00 h

Vrijeme trajanja radionice: cca 3,5 h

Maksimalan broj polaznika po radionici: 14

Cijena po polazniku: 400 kuna (PDV uključen)

*Keramika se nakon radionice suši, peče i glazira tako da su radovi spremni za preuzimanje za cca 2 tjedna, o čemu ćete biti obaviješteni e-mailom.