STILIST INTERIJERA

Program osposobljavanja za stilista interijera traje jednu akademsku godinu, odnosno dva semestra, s 340 sati nastave. U tom ćete razdoblju steći teoretska i praktična znanja potrebna za bavljenje ovim poslom. Da biste došli do samog projektiranja i dizajniranja interijera, potrebno je svladati računalno i ručno crtanje, principe prostornog oblikovanja, razvoj interijera kroz povijest, stilove uređenja, ali i znanja iz drugih područja, poput primjerice zaštite na radu. Program se sastoji od osam predmeta osmišljenih da vas pripreme za kreiranje funkcionalnih i lijepih interijera koji će zadovoljiti ukus klijenata.

Po uspješnom završetku polaznici će steći zvanje stilista interijera.

DIZAJNER INTERIJERA

*Program u pripremi...

Po uspješnom završetku polaznici će steći zvanje dizajnera interijera.

Group 151
Group 145
Group 146

TRAJANJE PROGRAMA:
340 SATI

NASTAVA SE ODVIJA
U MALIM GRUPAMA

PROGRAM VERIFICIRALO MINISTARSTVO
ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Uvjeti za upis:

U program osposobljavanja za poslove stilista interijera može se upisati osoba s:

  • navršenih 18 godina
  • završenom srednjom školom u četverogodišnjem trajanju
  • poznavanjem osnova rada na računalu
  • liječničkim uvjerenjem o zdravstvenoj sposobnosti za poslove stilista interijera.

1. semestar

U prvom semestru krećemo s crtanjem slobodnom rukom kako biste se oslobodili i naučili skicirati, a paralelno počinjemo i s tehničkim crtanjem na računalu. Uz tehničko znanje, bit će vam potrebno i ono teorijsko, pa već u prvom semestru učimo o povijesti i kulturi življenja, kao i materijalima i bojama koje se koriste u interijerima. Okosnica programa su predmeti Projektiranje interijera i prostorno oblikovanje. Da biste stečeno znanje znali primijeniti, tu su i vježbe u trajanju od čak 142 sata i praktična nastava od 40 sati kroz dva semestra. S našim predavačima ćete, uz teoriju, raditi i na konkretnim zadacima, a tijekom praktične nastave ćete izvesti cijeli projekt, od početka do kraja, kako biste prošli sve njegove faze, stekli potrebno znanje i samopouzdanje potrebno za obavljanje ovog posla.

2. semestar

I u drugom vas semestru očekuje tehničko crtanje na računalu nužno za daljnji napredak. Nastavljamo i s predmetima iz prvog semestra Prostorno oblikovanje i projektiranje interijera, ali krećemo i s upoznavanjem suvremenih interijera i stilova. Tu je i nezaobilazna zaštita na radu. A okosnica svega i dalje će biti praktična nastava i vježbe.