O predavačima

Tisuće uređenih privatnih i javnih prostora svih veličina i namjena jamstvo su iznimne stručnosti i bogatog iskustva tima Mirjane Mikulec. Predavači su redom arhitekti, arhitektonski tehničari i stručnjaci s višegodišnjim iskustvom na svom području, a iza sebe imaju impresivan niz interijera koji mogu poslužiti kao ogledni primjeri sklada, funkcionalnosti i estetike u prostoru. Kako za bavljenje ovim poslom nije dovoljno znanje iz samo jedne struke, tu su i ostali stručni predavači, a program će biti obogaćen i gostima predavačima.

Zagreb

sunčica mastelić ivić

Sunčica Mastelić Ivić

dipl.ing.arh.

Diplomirana arhitektica Sunčica Mastelić Ivić svoja prva profesionalna iskustva stekla je u Beču, u arhitektonskom uredu ADS Gmbh. Ima dugogodišnje iskustvo na vođenju projekata i na upravljanju poslovima u renomiranom uredu STUDIO ANTE MURALES. Mastelić će u školi dizajna Mirjane Mikulec predavati predmet Suvremeni interijeri i stilovi, a ima i dugogodišnje iskustvo kao voditeljica interijerskih timova (interijeri niza poslovnih, stambenih i turističkih građevina) te kao mentorica mladim kolegama. Osim arhitekturom, bavi se i grafičkim dizajnom, te pisanjem članaka za različite novine i portale. Rado ističe i svoj moto: „Ne moramo znati, moramo znati pronaći!“.

fani obradov

FANY OBRATOV

dipl.ing.arh.

Zagrepčanka Fany Obratov priključila se timu predavača u školi dizajna Mirjane Mikulec. Ima dugogodišnje iskustvo na projektiranju stečeno u arhitektonskom birou Arta projektiranje, u Sigmundu je radila i nadzor na gradilištu, te potpunu organizaciju, koordinaciju i projektiranje interijera maloprodajnih centara za domaći trgovački lanac. Obratov ima iskustva i kao stručni suradnik investicija, te je sudjelovala u vođenju kapitalnih projekata koncerna.

U našoj školi predavat će predmet Osnove tehničkog crtanja.

davor vilupek

DAVOR VILUPEK

dipl.ing.arh.

Bogat iskustvom dizajniranja interijera, Davor je inače rođeni Osječanin koji zadnjih 20 godina živi i radi u Zagrebu. Studirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a nakon završetka studija dobio je priliku projektirati vrlo različite interijere. Projektirao je od stanova do IT kompanija, jahte, hotele i dizajnirao namještaj. U svom studiju surađuje s mnogim drugim kolegama i uredima, piše svoj blog o arhitekturi i stanovanju, a u školi dizajna Mirjane Mikulec će predavati predmet: Materijali i boje u interijerima, gdje će polaznicima približiti raznovrsni svijet suvremenih materijala, boja i tekstura.

Ana Đurđek Kuga

Ana Đurđek Kuga

dipl.ing.arh. i urb.

2002. je diplomirana na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a od 2015. i polaganja stručnog ispita je i ovlaštena za obavljanje stručnih poslova prostornog uređenja. Trenutno radi na poslovnima samostalnih projektnih zadataka, ali i kooperacijom sa timskim radnim skupinama.

Osim urbanizmom, paralelno je pisala kolumnu jednog internetskog portala vezanu na uređenja i oblikovanje interijera, kao i sudjelovala u nekoliko radio emisija. Zadnjih 7 godina radi kao stručni suradnik u riječkoj tvrtci Plan 21. koja se bavi izradom prostornih planova, stručnih podloga, razvojnih studija te prostornih analiza širokog spektra.

Ana kaže da je imala sreću da su joj na fakultetu predmete koje je najviše voljela, predavali vrhunski profesori, pa je jubav prema putovanjima, arhitekturi i urbanizmu gradova mogla spojiti na najbolji mogući način.

U školi dizajna Mirjane Mikulec predaje kolegij “Uvod u povijest i kulturu življenja”.

 

Ana Perković

ANA PERKOVIĆ

mag.ing.arh. i urb

Arhitektica s iskustvom u izradi idejne, glavne i izvedbene dokumentacije rezidencijalnih, uslužnih i ugostiteljskih projekata. Idealno je pojačanje među predavačima.

Iskustvo gradi kao arhitekt suradnik u studiju Arhitektri, gdje najviše znanja stječe na obnovi kompleksa franjevačkog samostana Gospe od Špilice na Lopudu, na kojem skuplja široki spektar znanja o renomiranom dizajnu te surađuje s dizajnerima poput Paole Lenti.

Kasnije se zapošljava u studiju Atellior, kao arhitekt i dizajner luksuznih interijera u hotelijerstvu. Perković predaje “Prostorno oblikovanje i projektiranje interijera” i “Oblikovanje i opremanje interijera” .

Trenutno radi u De Zen Studiju, kao samostalni arhitekt i dizajner.

Denis Digula

DENIS DIGULA

dizajner interijera

Denis Digula je novi predavač u školi dizajna Mirjane Mikulec. U svojem poslu Denis projektira interijer trgovina za jedan domaći trgovački lanac.

Uvijek željan novih znanja, kontinuirano se educira i stječe nova znanja u području dizajna interijera, 3D vizuaizacija, virtualne i proširene stvarnosti te 3D ispisa. S dugogodišnjim iskustvom rada u SketchUpu Denis u našoj školi predaje kolegij “3D Vizualizacije”.

3D vizualizacije prikazuju detalje projekta u visoko kvalitetnoj grafici što predstavlja značajnu pomoć projektnim timovima, kao i svim zainteresiranim stranama (projektant, potrošač, dobavljač, lokalna zajednica) u svakoj fazi projekta - što će polaznici škole naučiti, teoretski i praktično.

 

 

petar rejić

PETAR REJIĆ

mag.ing.arh.

Rođen u Splitu prije 40 godina, od kojih više od pola živi i radi u Zagrebu.

Od završetka arhitektonskog fakulteta zaposlen u uredu Studio za arhitekturu u kojem stječe iskustvo na svim fazama projektiranja i izvedbe niza građevina, od interijera i projekata malih dimenzija do kompleksnih višenamjenskih objekata.

Niz godina radi kao demonstrator, pa asistent na kolegijima vezanim za projektiranje građevina stambenih namjena na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

U školi dizajna Mirjane Mikulec će predavati predmet Interijeri s posebnom namjenom u kojem će se raditi na razvijanju individualnih koncepcija u skladu sa specifičnim zahtjevima različitih prostora.

 

Ivana Vončina Toplek

Ivana Vončina Toplek

dipl.ing. dizajna

Ivana Vončina Toplek je počela raditi kao dizajner interijera odmah nakon što je stekla zvanje dipl.ing. dizajna na Tekstilno tehnološkom fakultetu te je u istoj struci više od 15 godina.

Kao voditelj odjela dizajna interijera je radila u tvrkama Dekori MV i Naftalina da bi nakon skupljenog iskustva krenula u samostalne  vode i pokrenula tvrtku za savjetovanje iz područja dizajna, Iza zavjese.  U svom portfoliu ima više stotina stambenih, poslovnih, hotelskih i ugostiteljskih objekta po čitavoj Hrvatskoj.

Uz stalni kontakt s klijentima i prisutvo na tržištu shvaća veliku važnost prodaje, pregovaranja i marketinga te završava poslijediplomski studij Upravljanja prodajom na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Sa polaznicima škole podijelit će znanje kroz kolegije  Suvremeni materijali i Uvod u osnivanje tvrtke i važnost marketinga.

 

 

 

 

1

Ana Begović

mag.ing.arch.

Ana Begović Krog, arhitektica iz Makarske, magistrirala je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2015.g.

Zapošljava se u arhitektonskom uredu NFO u kojem sudjeluje na brojnim nagrađivanim natječajima i projektima. Posebno bi istaknuli vođenje projekta i nadzor uređenja plaže i rive u Malinskoj koja 2019.g. osvaja nagradu BIG SEE _ best landscape and urban spaces .

Kasnije se zapošljava u studiju Atellior kao arhitekt i dizajner interijera luksuznih hotela u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji.

Danas, Ana vodi vlastiti ured Triada specijaliziran za uređenje interijera tw izradu detaljnih 3D modela i vizualizacija.

U školi predaje Elementile tehničkog crtanja na računalu.

2

Neva Baričić

mag.ing.arch.

Nakon završenog Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Neva je iskustvo stekla radeći u dva renomirana hrvatska arhitektonska ureda.

Vodeći projekte od idejne do izvedbene faze, bazirajući se na projektima interijera, radila je na svemu od ugostiteljskih i rezidencijalnih prostora, do ureda i maloprodajnih salona.

2019. godine otvara vlastiti N3studio u kojem povezuje arhitekturu, dizajn umjetnost na jednom mjestu.

U Školi za dizajn interijera Mirjana Mikulec predaje predmet Elementi tehničkog crtanja na računalu.

Split

Alemka Babić web slika

Alemka Babić

mag. ing. aedif

Završila je studij građevinarstva na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodeziju u Splitu 2015. godine.

Radno iskustvo stekla je u izvođačkoj firmi Rocoso gdje je kao voditeljica radova sudjelovala u izvođenju opsežnih rekonstrukcija objekata u staroj gradskoj jezgri Splita. Svaka rekonstrukcija uz pažljivu kontrolu izvođenja podrazumijeva analizu postojećeg stanja, prikupljanje projektne dokumentacije, izradu troškovnika i terminskih planova te obračun radova i izradu mjesečnih situacija za investitora.

Zaposlena je u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju u Splitu gdje predaje građevinske stručne predmete. Zbog stjecanja pedagoških kompetencija nužnih za rad s učenicima završila je program Dopunsko pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičkog obrazovanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu.

U Školi za dizajn interijera Mirjana Mikulec predaje predmet Elementi tehničkog crtanja na računalu...garantirajući da će se svaki polaznik pomalo zaljubiti u autoCAD program.

Antonija Sekelez(2)

Antonija Sekelez

mag.ing.arch.

Završila je Arhitektonski fakultet u Zagrebu, a trenutno kao ovlaštena arhitektica vodi vlastiti arhitektonski studio Fraktal arhitektura d.o.o. u Splitu. Osim arhitektonskog projektiranja, izrade idejnih rješenja i projektne dokumentacije za gradnju i ishođenje građevinskih dozvola, bavi se istraživanjima u području materijala u arhitekturi i interijeru te održivim stvaranjem svjetlosti i njenim utjecajem na doživljaj prostora. Dobitnica je nekolicine nagrada na arhitektonskim i umjetničkim natječajima, od kojih se posebno ističe nagrada za inovaciju u arhitekturi RE-THINK 2017, renomiranog britanskog arhitekta i dizajnera Cecila Balmonda, kao i izbor za umjetničku izložbu Arte Laguna Prize 17/18 u Arsenalu u Veneciji te izlaganje na Zagrebačkom salonu arhitekture. U školi predaje predmet Materijali i boje u interijerima.

Marija Mrsić web slika

Marija Mrsić

mag. ing. arch.

Nakon završene jezične gimnazije u Makarskoj upisuje Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Tokom fakulteta redovito je izlagala na izložbama, a za projekt hotela u uvali Sirena dobila je prodekanovu nagradu.

U protekle 4 godine radi u struci na svim fazama projekta, od početne skice, razgovora s investitorima i idejnog rješenja, preko glavnog projekta i ishođenja dozvole, pa sve do izvedbenog projekta i odlaska na gradilište.

Kroz rad se susrela s projektima interijera, adaptacijama stanova, projektiranjima kuća i okoliša, projektiranjem hotelskih sadržaja, igrališta, kao i parkovnog uređenja i dr.

Sa polaznicima škole podijelit će znanje kroz predmet Osnove tehničkog crtanja.

Vanda Trifunović web slika

Vanda Trifunović

mag.ing.arh.

Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Radno iskustvo stekla je u arhitektonskim uredima na području Zagreba, Rijeke i Splita kao projektant (Studio UP, Paver Njiric, Ida...). Asistentica je na splitskom Arhitektonskom fakultetu na katedri za projektiranje na interijeru, kao vanjski suradnik. U slobodno vrijeme radila je samostalno projekte raznih mjerila i sudjelovala na arhitektonsko-teoretskim međunarodnim natjecanjima, a na nekima od njih dobila je i nagrade. U Školi za dizajn interijera Mirjana Mikulec predaje predmet Prostorno oblikovanje i projektiranje interijera.

predavac Silvio

Silvio Puljić

mag.ing.arch.

Diplomirao je 2011. godine pod mentorstvom arhitekta prof. Nikole Bašića na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.
Arhitekt je sa višegodišnjim iskustvom u projektiranju, modeliranju i izradi 3D vizualizacija. Radi u Splitu kao arhitekt projektant u uredu za arhitekturu, urbanizam i dizajn - Holistic 360.
Stalni je djelatnik i profesor u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju u Splitu te asistent na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu na kolegiju "Računalna grafika", kao vanjski suradnik.
Mentor je pri Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
Apsolvent je  doktorskog studija „Kvaliteta u odgoju i obrazovanju“ na Sveučilištu u Zadru. Kroz svoj znanstveno-istraživački rad bavi se odnosom pedagogije i prostora u odgojno-obrazovnom procesu.
U Školi za dizajn interijera Mirjana Mikulec predaje predmet “3D Vizualizacije“.

predavac Tomislav Nejašmić (002)

Tomislav Nejašmić

mag.ing.arch.

Diplomirao arhitekturu na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu. Tijekom studija dobio dekanovu i rektorovu nagradu, a diplomski rad s nazivom Living in between nominiran je za Piranesi studentsku nagradu. Radno iskustvo stekao je u različitim arhitektonskim uredima tijekom studija (Branka Juras, Arhitektonski biro Ante Kuzmanić) i nakon studija (Arhitektonski biro Aalto).

Zadnjih 5 godina radi kao arhitekt u Arhitektonskom biro Luka Petričević koji se bavi različitim nizom tipologija i mjerila od stambene arhitekture,turističke namjene do projekata javne namjene.

U Školi za dizajn interijera Mirjana Mikulec predaje predmet Uvod u povijest i kulturu življenja gdje na suvremen način predaje o vezama povijesti umjetnosti, interijera i kulture. Također predaje i predmet Interijeri s posebnom namjenom gdje svoje projektantsko iskustvo i iskustvo suradnje s raličitim dizajnerima koristi kako bi struku dodatno približio polaznicima.

Untitled design (1)

Luca Ninčević

mag.ing.arch.

Luca Ninčević završila je Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu 2017. godine nakon čega veći dio svoje profesionalne karijere provodi radeći na Zavodu za prostorno uređenje SDŽ kao urbanist. Paralelno s tim, privatno radi niz stambenih interijera, a 2022. godine prelazi u splitski arhitektonski ured Studio DWG gdje sudjeluje u svim fazama izrade projekta interijera različitih namjena.

Sa željom da klijentima pruži uslugu totalnog dizajna, 2023. godine uspisuje Dizajn vizualnih komunikacija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu te nastavlja samostalan rad u području dizajna interijera.

U Školi dizajna Mirjane Mikulec radi kao predavačica na predmetima Suvremeni interijeri i stilovi te Tehnički prikaz interijera.