MILANSKI TJEDAN DIZAJNA I SAJAM DEL MOBILE: Polaznici Škole dizajna Mirjane Mikulec posjetili najveći sajam namještaja

Milanski tjedan dizajna i sajam Salone del Mobile, najvažniji je i najprestižniji svjetski sajam namještaja i unutarnjeg uređenja koji privlači dizajnere, arhitekte i zaljubljenike u dizajn. Naša nagrađivana dizajnerica interijera Mirjana Mikulec povela je polaznike svoje škole u Milano kako bi svjedočili najnovijim trendovima i inovacijama u dizajnu interijera.

“Uvijek poseban naglasak stavljamo na praktični dio i to je, ustvari, razlog zašto sam ovu školu i pokrenula. U Milanu su polaznici mogli osjetiti to uzbuđenje kreiranja, komunikacije s proizvođačima, ali i vidjeti kako se komunicira s klijentima kojima nudite neka nova rješenja.” – ističe Mirjana te objašnjava da je manjak praktičnog iskustva novih generacija dizajnera interijera osnovna prepreka pred kojom se nađu.

“Nitko vas neće angažirati ako nemate nekoliko projekata iza sebe, a ne možete ih dobiti jer nemate praktičnog iskustva. To je začarani krug mnogih profesija, a pogotovo ove, koja vas tjera da se snalazite kako god znate, da radite besplatno ili debelo ispod tržišne cijene. I sama sam prošla kroz isto kada sam počinjala karijeru, pa sam odlučila pokušati tome stati na kraj tako da polaznici koji uspješno završe oba smjera imaju pravu praktičnu osnovu koja će im poslužiti kao odskočna daska.”

 darko mihalić1.JPG Izvor: Darko MihalićPredavači koji drže satove budućim stilistima i dizajnerima interijera redom su renomirani stručnjaci iz branše čije bogato iskustvo polaznicima pruža odličan uvid I razumijevanje teorijskog znanja. No, praktični dio nastave ono je što razlikuje ovu školu od ostalih.

 4.privatni album.jpg Izvor: Privatni album“Na sajmu doslovno ne znate gdje biste prvo pogledali, toliko je impresivnih izlagača da vas zaboli glava. Moram priznati da je jedno gledati I čitati o tome, a potpuno druga stvar stvarno I iskusiti kako cijeli Milano tijekom tog tjedna naprosto živi i diše dizajn.” – Suzana Nikolac

 Salone del Mobile.Milano courtesy of1.jpg Izvor: salone del mobileTako je put na najveći sajam namještaja u Milano bilo izvrsno iskustvo za buduće profesionalce koji su se iz prve ruke mogli upoznati s tisućama svjetskih brendova, trendovima koji nas očekuju, ali i upoznati mnogobrojne stručnjake iz sfere opremanja interijera I eksterijera te razmijeniti kontakte.

 5.privatni album.jpg Izvor: Privatni albumPitali smo ih koje su to novitete I trendove zapazili, a većina se slaže da je AI tehnologija ono što je definitivno najveći iskorak ove godine. Uz to, u trendu je tamniji dekor drva, zlatni I mjedeni akcenti I dalje su in, no vidi se da na mala vrata dolazi sad već gotovo zaboravljeni srebrni sjaj. Ono što I dalje dominira većinom namještaja I dekoracija također su organski oblici, zakrivljene linije I afinitet prema tamnijem, intenzivnijem koloritu koji je, slažu se, pravo osvježenje nakon gotovo jednog desetljeća bijelih interijera.

 Salone del Mobile.Milano.courtesy of2.jpg Izvor: salone del mobile“Meni je ovo neprocjenjivo iskustvo, ekipa je super pa vam je gušt spojiti ugodno s korisnim i upoznati se s novitetima, inovacijama i općenito vidjeti kako diše Milano tijekom tjedna dizajna. Jako mi je drago što sam upisala ovu školu, do sad sam stekla baš puno znanja, ali posebno mi je važan upravo ovaj praktični dio. Radimo i učimo u malim grupama koje su formirane prema tome kako kome odgovara zbog posla, fakulteta i sl. To što sam odlučila ostvariti svoj san, uložiti novac u obrazovanje i postati dizajner interijera- moja je najbolja odluka.”- zaključuje polaznica Pina Primorac.

 6.privatni album.jpg Izvor: Privatni albumAko I sami razmišljate o upisu ove škole i tome da postanete dizajner interijera, trenutno su otvorene early bird prijave koje vam, osim sigurnog mjesta u novoj školskoj godini, osigurava I nižu cijenu, a sve detalje I kako do popusta saznajte na www.mirjanamikulec.com.