BITNO JE UČITI OD NAJBOLJIH: profesor Anthony Rayworth održao predavanje u školi Mirjane Mikulec

Britanac Anthony Rayworth, bivši profesor i mentor dizajnerice Mirjane Mikulec, po drugi puta je održao predavanje polaznicima njezine škole za dizajn interijera


Budući dizajneri i stilisti interijera, polaznici škole dizajna Mirjane Mikulec, imali su priliku slušati sjajna predavanja Anthonyja Raywortha i tako učiti od najboljih u branši dizajna interijera i eksterijera.

Profesor Anthony Rayworth održao je online predavanje koje je omogućilo da ga istovremeno slušaju polaznici škole u Zagrebu i Splitu. Nastavak je to prošle godine započete suradnje s ovim uglednim profesorom, koji je predavao te bio mentor i samoj dizajnerici Mirjani Mikulec za vrijeme njezina studija dizajna u Londonu.

Foto: InDizajn

Poznati predavač, iza kojega je bogato 30-godišnje iskustvo u prenošenju znanja iz polja dizajna interijera i eksterijera, svoje je predavanje podijelio na dva dijela – u prvom je govorio o povijesnim razdobljima u dizajnu interijera te kako su se ona mijenjala tijekom stoljeća te kako se retro elementi mogu reinterpretirati, uključiti i prilagoditi u suvremeni dizajn i tendencije uređenja.

U drugom dijelu predavanja profesor Raysworth govorio je o vrlo važnom aspektu za stiliste i dizajnere interijera – odnosu dizajnera i klijenta. Polaznici su mogli čuti vrlo korisne savjete kako se prezentirati klijentu, kako mu pomoći da prepozna što želi i te kako uspješno surađivati tijekom procesa uređenja.

InDizajn

Rayworth je diplomirao dizajn na poznatom fakultetu Royal College of Art i filozofiju na Sveučilištu Staffordshire te je svoj profesionalni život posvetio dizajnu – kako u praktičnom tako i teoretskom smjeru. Posljednjih godina najviše se bavi profesorskim radom te je predsjednik i član mnogih relevantnih stručnih britanskih i međunarodnih udruga i žirija.

Predavao je i razvio nove kurikulume za tečajeve i škole dizajna na dodiplomskim i postdiplomskim nivoima, uz razvijanje programa managementa u dizajnu interijera.

Foto: National Design Academy

Ako ste i vi razmišljali o promjeni karijere ili biste htjeli steći znanja iz dizajna interijera – upišite školu za dizajn Mirjane Mikulec i do 30.6. iskoristite dodatne popuste!

Više o školi i upisima možete doznati  na www.skoladizajna.mirjanamikulec.com/.